Zoek:

Hoe werk ik met Riot.im?

De client voor het werken op de matrix server is Riot.im.

Je kunt Riot.im gebruiken via de Web-browser, of met de Riot.im app op jouw smartphone.


Riot.im in de browser en als app (Klik voor vergroting)

Riot.im via de browser

(Aanbevolen als je pas begint). Richt jouw browser naar https://noppesict.nl/riot (of beter, maak er een startpagina van), en log in met jouw naam en wachtwoord.

Maximaliseer de browser voor het beste beeld.

Dan zie je drie kolommen:

  • links: Bovenaan jouw naam, en daaronder PERSONEN; de mensen met wie jij contact hebt gehad. En daar weer onder GESPREKKEN; de kamers waar jij toegang toe hebt. Als beginnend gebruiker is dat alleen Kampvuur, een kamer voor iedereen om roddels te wisselen. Als je Ontdekken klikt zie je een lijst van kamers die je kunt betreden.
  • midden: De inhoud van het gesprek in de kamer, of de inhoud van het gesprek met de persoon. Bovenaan zie je met wie je contact hebt.
  • rechts: Zie je wie er nog meer deelneemt aan het gesprek. Grijs gekleurd betekent dat deze off-line is.

Het eerste wat je doet is op het GESPREK Kampvuur te klikken om deze kamer te betreden, en dan een korte introductie van jezelf te geven. Vertel ook of je een Noppes-lid bent, een Linux020 belangstellende, of wie dan ook. Voer jouw tekst in onderaan de middelste kolom. Weldra zal iemand reageren.

Als jij linksboven op jouw naam klikt, klapt er een menu uit. Daar zie jij jouw matrix identiteit in de vorm van @jouw_naam:matrix.noppesict.nl. Dat is jouw unieke matrix-identiteit die je gaat gebruiken als onze server op de federatie aangesloten is.

Daaronder op dit menu zie je Instellingen. Klik daarop om jouw persoonlijke configuratie in te stellen. Belangrijk is de Weergavenaam. Noppes-leden vullen hier hun Noppes-naam in, en Linux020 belangstellenden een naam waarmee ze door collega's gevonden kunnen worden.

Rechts daarvan kan je een avatar instellen, zodat mensen jou daaraan sneller kunnen herkennen.

Onder Thema vind ik het instellen van Donker Thema prettiger uitzien.

Als je onder het submenu Meldingen E-mailmeldingen inschakelt, krijg je een mail als iemand jou noemt als je niet ingelogd was. (Ten zeerste aanbevolen!)

Ga alle instelmogelijkheden af om de meest prettige in te stellen.

Hoe ontdek ik nieuwe kamers

Linksboven zie je de knop ≡ Ontdekken. Als je daarop klikt krijg je een lijst met publieke kamers te zien. Deze zijn vrij toegankelijk. Klik op Bekijken om te zien wat er daar gebeurt. Daarna kan je beslissen of je erop wilt abonneren. Het icoon van de kamer verschijnt dan in jouw lijst van Gesprekken.

Voor toegang tot privé kamers moet je uitgenodigd worden door de eigenaar van die kamer.

< Hoe maak ik een account aan op de Noppes matrix-server | Veiligheid op het Internet | Hoe verstuur ik een bericht >

Pagina laatst gewijzigd op 11 maart 2020 om 11:43