Zoek:

L2X server

Een all-round server in eigen beheer voor particulier, ZZP en MKB gebruik.


Een Banana Pi met een SSD, net groter dan een credit card

Wij bieden aan een L2X server, een server voor de particulier, voor het MKB en voor ZZP'ers.

Dit is een mini-server met allerlei handige tools die je misschien nog nooit gemist hebt, maar uitermate handig blijken als je ze hebt. Voor gebruik van het MKB en ZZP zijn dit essentiële tools voor hulp bij een goede bedrijfsvoering.

Het is een mini-computertje (vergelijkbaar met de Raspberry-Pi series) die in het LAN van het hoofdkantoor van uw onderneming is opgenomen, en op een onopvallende plek geplaatst kan worden. Het staat altijd (24/7/52) aan, maar gebruikt weinig energie.

Alle functies die op deze machine worden aangeboden zijn ook te huur in de Cloud. Uniek van deze configuratie is dat alles draait in eigen beheer, alles bij elkaar, op Open Source software. Je weet dus waar je data staat, en je weet wat er met je data gebeurt.

De L2X-server wordt gehuurd van Linux020. Tijdens de contractperiode wordt door Linux020 onderhoud en service op afstand uitgevoerd.


Hardware

Een heel bedrijfssysteem kan draaien op de ultra-compacte en energiezuinige credit-card sized computers. Een populair model in deze serie is de Raspberry Pi.

Meerdere configuraties zijn mogelijk, bijvoorbeeld:

 1. Een BananaPi met een SSD van rond de 150 Gb groot, of een alternatief
 2. Een Raspberry Pi en een NAS van typisch 3 Tbyte
 3. Bij zware belasting zijn krachtiger credit-card computers mogelijk

De computertjes vallen onder het huur- en onderhoudscontract, de NAS moet zelf aangeschaft worden, maar wordt wel door Linux020 beheerd.

Met een audit wordt vastgesteld welke tools het best passen bij jouw onderneming. Hieronder een overzicht van wat mogelijk is.

Tools

Op de server draait de laatste versie van Linux (Debian-like LAMP installatie). Met * gemerkt is bij de minimale configuratie standaard geïnstalleerd.

Verder:
 • Webserver (http-server) *
  Deze kan voorzien worden van een domain-name en een SSL-certificaat (https).
 • Wiki
  Of naar wens een ander documentatiesysteem, zoals het populaire WordPress
  (Deze website is ook een wiki, PMWiki.)
 • NextCloud *
  Cloudserver in eigen beheer; mogelijkheid tot data-opslag, delen van bestanden, collectief documenten bewerken (dit met ONLYOFFICE). Adresboek en kalender en nog veel meer extra faciliteiten per plug-in. Data op NextCloud kan on-line bereikt worden op iedere willekeurige internet verbinding in de wereld.
 • Chat server
  Rocket.Chat, een Slack clone. Slack is het Chat-medium voor werknemers van bedrijven om contact met elkaar te houden vanaf verschillende werkplekken.
 • CRM programma
  SuiteCRM, naar gelang de klant wenst. Zie bv deze post en deze vergelijkingssite.
 • Problem Ticket Manager
  Een systeem waar problemen en andere dingen die opgelost moeten worden geregistreerd zijn. Zie bv OpenSupports of een keus uit deze vergelijkingssite.
 • Document Management System
  Waar documenten veilig opgeslagen en snel teruggevonden kunnen worden. Bijvoorbeeld Mayan-EDMS, of anders zie deze vergelijkingssite.
 • OpenVPN server
  OpenVPN maakt het mogelijk voor werknemers om thuis te werken maar toch in te loggen op het bedrijfs-LAN.
 • Media server
  Voor ondernemers actief in de multimedia wereld de mogelijkheid om beeld en geluid te streamen naar ieder station in het LAN. Een NAS kan dan dienen voor de opslag van audio-, beeld- en videomedia.
  Met een aparte installatie van LibreElec kan ieder beeldscherm functioneren als multimedia eindstation.
 • Tiny Tiny Rss
  Is een webgebaseerde Rss-lezer, handig voor als je nieuws op veel websites wil blijven volgen. Er zijn ook apps zodat dit ook op een mobiel te volgen is.
 • Bewaking
  Het is mogelijk beelden van lokale beveiligingscamera's veilig te streamen voor bewaking op afstand. Samen met de SMTP-optie is het mogelijk om alarmsituaties via mail te melden.
 • Sensoren *
  Deze computertjes kunnen uitgerust worden met sensoren voor klimaatcontrole op afstand.
 • Domotica
  Simpele oplossingen voor het bedienen van licht op afstand. Grootschalige toepassing van domotica zijn ook mogelijk, maar daar moet een apart systeem voor opgericht worden.
 • Pi-Hole *
  Deze service blokkeert toegang tot slechte websites, zoals addware- en malware sites (reclamefilter). Deze bevat ook een DNS- en DHCP-server, wat mogelijkheid biedt om je LAN optimaal te beheren.
 • Logwatch *
  Geeft dagelijkse feedback aan Linux020 over mogelijke problemen op de server. Dan kunnen wij mogelijke problemen onmiddellijk oplossen.
 • SSH server *
  Voornamelijk voor toegang van service medewerkers om onderhoud en updates te verzorgen en storingen te verhelpen.
 • SMTP server
  Mail server, nodig voor het versturen van systeem-meldingen naar Linux020. Kan ook gebruikt worden voor versturen van overige mails.
 • Imap server, webmail
  Lokaal mail ontvangen en opslaan. Dit kan gecombineerd worden met een webmail client, maar wij bevelen aan Thunderbird te gebruiken.
 • Printserver
  Cups geeft via een web-interface toegang tot alle printers in het netwerk, over de printjobs en instellingen.

Afhankelijk van de wens van de klant kan software toegevoegd of weggelaten worden.

In combinatie met deze server en een stevige NAS kunnen wij een betrouwbare backup-oplossing verzorgen met Duplicati.

Contact

Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact met ons op.

Pagina laatst gewijzigd op 27 mei 2019 om 21:19