Zoek:

Linux Cursus

Tijdens de Linux Bassis Cursus

De Cursussen

Linux020 organiseert ook cursussen om de kennis van Linux te kunnen verspreiden. Dit zijn:

  • De Linux Basis Cursus, waarin het werken met de Desktop behandeld wordt, en een goede basis legt voor het werken met een Linux systeem (10 lessen)
  • De Linux Vervolg Cursus, waar geleerd wordt hoe Linux bediend wordt met commando's, en dieper ingegaan wordt op het Linux systeem (12 lessen)


Tijdens de Basis Cursus worden de beginselen van het werken met de Linux Desktop aangeleerd. Kennis van Linux is niet noodzakelijk, wel is het handig als je al met een (Windows) desktop kunt werken. Doel van de cursus is het kunnen omgaan van de Desktop, zelf instellingen aanbrengen een updates installeren. Met de verschillende typische Linux tools werken. Aan het eind kan de cursist zelfstandig van zijn Linux systeem werken.

Tijdens de vervolgcursus wordt dieper ingegaan op Linux, middels het werken met de commando-prompt. Doel is een start te geven, en te inspireren om diepere kennis van het systeem te verkrijgen. De cursus is een lichte vorm, of eventueel een voorbereiding voor het vermaarde Linux Essentials certificaat.

De cursussen worden al of niet op de lange termijn gepland, maar als genoeg mensen zich ingeschreven hebben kan de cursus op korte termijn van start gaan.

Wil je op de wachtlijst staan van de komende cursus voor beginners of de vervolgcursus, dan kun je jezelf hier registreren. Je wordt dan op de hoogte gehouden.

Pagina laatst gewijzigd op 28 augustus 2023 om 21:11