Zoek:

Wie zijn wij?

Wij zijn Linux020, een collectief dat behulpzaam is voor mensen die werken met GNU/Linux systemen, of voor die willen beginnen met Linux. Daarvoor houden wij regelmatig bijeenkomsten.

In de begintijd zijn wij begonnen binnen Noppes en hielpen de leden bij het upgraden van hun oudere computers naar Linux. Onze groep van vrijwilligers werd steeds groter, en zo hielden we ook brainstorm sessies om onze kennis te vergroten. Vanuit deze groep werd Linux Amsterdam opgericht, en al snel bleek dat binnen deze vereniging geen plaats was voor de Linux Inloop.

De Linux Inloop kreeg een zaal ter beschikking in het kantoor van Noppes om daar voor een veel breder publiek hun adviezen over Linux aan te bieden.

Toen we ook met de Linux Lab voor gevorderden begonnen en cursussen gingen te geven, kwam de behoefte om een naam aan te nemen. Dat werd Linux020.

Onze inkomsten bestaan uit vrijwillige donaties. De verantwoording van het geld wordt gegeven in het Potje-pagina.

Deze Webstek

Deze webstek is gemaakt met pmwiki, een wiki die ook als CMS gebruikt kan worden.

Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van onschuldige sessie-cookies. Afhankelijk van de instellingen van jouw browser worden deze bij het uitloggen op je computer gewist.

Voor onze buitenlandse lezers maken wij gebruik van Google Translate, wij gaan ervan uit dat deze voldoet aan de wettelijke privacy-eisen.

Om de privacy van onze bezoekers te garanderen, maken wij gebruik van SSL-encryptie (https:), met dank aan Let's Encrypt. Deze techniek zorgt voor een versleutelde verbinding tussen lezer en webstek, zodat niet gevolgd kan worden wat je hier doet. Klik op het groene slotje links van de URL-balk voor meer informatie over het certificaat.

Pagina laatst gewijzigd op 29 september 2019 om 12:11