Zoek:

Keepass XC Koppelen Aan Firefox

Gebruik bij websites waar je aan moet melden altijd unieke wachtwoorden, want anders als een website zijn wachtwoorden lekt zijn al jouw websites toegankelijk.

Dit is een vervolg op pagina Wachtwoorden.

Firefox heeft een ingebouwde wachtwoorddatabase, die je ook nog via de server van Mozilla kunt synchroniseren. Maar gebruik die niet. Je kunt ze alleen voor Firefox gebruiken en alleen voor websites.

KeepassXC is veel veelzijdiger. Maar het koppelen aan Firefox is wel een dingetje.

Koppelen

Start KeepassXC en open de database (Voer jouw wachtwoordzin in). Er moet minstens een item in staan, met Gebuikersnaam, Wachtwoord en URL.

Klik op ExtraInstellingen en klik op Browserintegratie. Activeer het vinkje bij KeepassXC browserintegratie activeren, en onder het tabblad Algemeen klik je de browsers die je gebruikt, in dit geval Firefox. Klik dan op OK.

Nu moet Firefox geschikt gemaakt worden voor KeepassXC. Open Firefox en ga naar het Hamburgermenu en selecteer Add-ons en Themas. Zoek naar keepassxc en bij het resultaat selecteer 'KeePassXC-Browser. Dan Toevoegen aan Firefox aanklikken. Klik dan op Toevoegen en dan Oké.

In KeepassXC klik op het URL van de betreffende website. Dan staat in het wachtwoordveld een groene Y. Dat betekent dat er een wachtwoord voor is. Geef toestemming om deze gegevens te gebruiken (Klim op Onthouden), en dan zie je dat de gegevens automatisch ingevuld worden.

Je kunt dan inloggen.

Pagina laatst gewijzigd op 23 november 2023 om 17:44