Zoek:

De Linux Vervolg Cursus

De Linux Cursus voor Gevorderden is een cursus van 11 avonden voor mensen die al enige ervaring hebben met het gebruik van Linux. Het gevolgd hebben van de Linux Basis Cursus is een goede basis. In deze cursus gaan we dieper in op de werking van GNU/Linux, en maken daarbij uitsluitend gebruik van de commandoregel.

Werken met de Linux Commandoregel

Het programma is als volgt (wijzigingen voorbehouden):

 1. Wat is Linux?
 2. Hardware en Software
 3. Introductie werken op de commandoregel
 4. Bestanden en mappen
 5. Bestanden openen en lezen
 6. Beheer van gebruikers en -groepen
 7. Eigenschappen van bestanden
 8. Backup maken
 9. Beheer van processen en bestanden
 10. Scripts schrijven
 11. Netwerken


De cursus wordt in de Nederlandse taal gegeven.

Van de deelnemers wordt verwacht dat zij thuis een werkend Linux systeem hebben draaien, en wekelijks 2 tot 4 uur aan studie besteden. In het cursuslokaal is een Linux-computer aanwezig.

De cursus is gebaseerd op de Linux Essentials cursus van het LPI. Het wordt aangeraden dit boek te kopen, maar echt nodig is dit niet. Verder is een aantekenschrift en een pen handig. Die de cursus volledig gevolgd hebben kunnen zich opgeven een examen af te leggen, en een officieel certificaat te halen. (Het examen wordt in een ander instituut afgenomen, bijvoorbeeld in Utrecht).

Tijdens de cursus zullen enkele Linux020 zittingen speciaal voor cursisten opengesteld worden zodat nog wat geoefend en herhaald kan worden.
Ook is er een kanaal geopend op onze Rocket.Chat server waar cursisten contact kunnen leggen met elkaar en de cursus-gever, met vragen en mededelingen.

Aan het eind van de cursus heb je kennis over het gebruik van commando's, en een goed inzicht hoe het GNU/Linux systeem in elkaar zit. En is hij klaar tot het volgen van de LPI system administration cursussen, of; bij het Linux020 Lab samen te experimenteren met dit systeem.

Wil je op de wachtlijst staan van de komende cursus, dan kun je jezelf hier registreren. Je wordt dan op de hoogte gehouden.
De kosten voor de cursus zijn nog onbekend.

Pagina laatst gewijzigd op 27 mei 2019 om 21:20